wat-is-minnelijke-incasso

Handige innovaties voor een slimmer incassotraject

In de huidige (digitale) wereld zijn op allerlei plekken innovaties te zien. Oplossingen om ons leven eenvoudiger en sneller te maken. Dit geldt ook voor de incassowereld. Zo is het starten van een incassotraject eenvoudiger dan u denkt.

Snel en eenvoudig indienen

Via de speciale webapp van incasso.nl zijn vorderingen snel en eenvoudig te uploaden. Ondernemers kunnen een foto maken van een factuur. Vervolgens herkent de ingebouwde OCR-technologie alle informatie op de factuur en plaatst deze automatisch op de juiste plaats. Zo hoeft de informatie niet meer handmatig te worden ingevoerd. Dit is niet alleen sneller, maar zorgt er ook voor dat er minder fouten worden gemaakt.

Ook kan de app van incasso.nl direct op de online administratie worden aangesloten. Zo kunnen niet-betaalde facturen direct worden doorgestuurd naar het incassobureau.

online-incasso

Debiteur wordt beter bereikt

Door de digitalisering in Nederland kunnen mensen sneller en beter worden bereikt. Dit houdt in dat ook debiteuren sneller bereikt kunnen worden. Dankzij e-mail, de vele messenger-apps en zelfs sociale media is het veel eenvoudiger om iemand te kunnen bereiken. Bovendien kunnen debiteuren veel flexibeler antwoord krijgen op hun vragen. Zo kunnen chatbots mensen zelfs midden in de nacht en in het weekend voorzien van een antwoord. Ook het zelf regelen van diverse zaken online heeft de laatste jaren een vlucht genomen.

Meer betaalgemak

Vooral op het gebied van (online) betalingen is er de laatste 10 jaar veel veranderd. Steeds meer Nederlanders betalen tegenwoordig met hun smartphone en het betalen van Tikkies en iDeal is al lang de standaard. Deze innovaties zorgen allereerst voor meer betaalgemak voor debiteuren. Handmatig kenmerken en ingewikkelde bankrekeningnummers overtypen is er niet meer bij. Door de drempel voor de betaler flink te verlagen zijn zij eerder geneigd om een betaling te doen.

Maar niet alleen voor de debiteur, ook voor de versturende partij kleven er diverse voordelen aan de betaalinnovaties. Zo worden alle kenmerken van de betaling standaard meegegeven waardoor de verwerking 'aan de achterkant' veel sneller gaat. Dit zorgt ervoor dat opdrachtgevers veel sneller terugkoppeling krijgen en het zoeken naar 'verweesde' betalingen veel minder voorkomt.

Ook profiteren van een slim incassoproces?

Met de slimme webapp van incasso.nl kunt u als ondernemer ook profiteren van een snel en efficiënt incassoproces. Razendsnel uploaden en overal realtime inzicht in het incassoproces. Debiteuren kunnen snel betalen of tot een andere oplossing komen. Zo houdt u beter grip op uw debiteuren.