Incassobureau inschakelen

Incassobureau inschakelen voor uw openstaande facturen

Wij incasseren het geld waar u recht op hebt.
  • Voorkom hoge kosten voor uw debiteur
  • Incasso.nl is gratis
  • Snel actie, al binnen 1 uur
  • Altijd en overal inzicht

Gratis account aanmaken

Waarom een incassobureau inschakelen?

Betaalt uw klant na enig aandringen uw rekening nog steeds niet? Dan heeft u de mogelijkheid om hulp in te schakelen. Een incassobureau is gespecialiseerd in het incasseren van openstaande vorderingen. Het incassobureau weet precies hoe ze uw klant moeten bereiken. De incasso specialisten hebben de modernste communicatiemiddelen en zijn op de hoogte van de laatste wetten en regels. Dit leidt uiteindelijk tot een hogere incassoscore en betere grip op uw debiteuren.

Bekijk onze incassomogelijkheden

Is een advocaat niet effectiever dan een incassobureau?

Over het algemeen laten incasso advocaten heel duidelijk merken dat zij meer mogelijkheden hebben dan een incassobureau. Voor sommige extreme maatregelen is inderdaad een advocaat nodig. Denk hierbij aan een faillissement of gerechtelijke procedure. Wat de incasso advocaten u niet vertellen, is dat een gang naar de rechter in ruim 90% van de gevallen niet nodig is. In deze situaties is het inschakelen van een incassobureau juist een goed idee. Een incassobureau incasseert uw facturen zonder de hoge juridische kosten van een rechtsgang. En juist in die rechtsgang ligt het verdienmodel van een (dure) advocaat.

Bovendien heeft een incassobureau als incasso.nl zelf ook eigen ervaren juristen. Zij kunnen ondernemers begeleiden mocht een gang naar de rechter niet te voorkomen zijn.

rechter-inschakelen-incasso

Wanneer mag ik een incassobureau inschakelen?

Of u een incassobureau mag inschakelen hangt af van het type debiteur. Zo zijn er verschillen in regels tussen bedrijven en consumenten. U mag een incassoprocedure bij consumenten starten als wordt voldaan aan alle spelregels van de overheid. Zo moet er eerst een aanmaning worden verstuurd naar uw klant. Daarna krijgt de debiteur nog minimaal 14 dagen de tijd om de factuur alsnog te betalen. Blijft de betaling ook dan uit? Dan worden extra incassokosten in rekening gebracht.

Bij bedrijven wordt eerst gekeken naar de eigen algemene voorwaarden. Hier staan vaak regels in over onbetaalde facturen en hoe hiermee moet worden omgegaan. Als er in de voorwaarden niets staat over debiteurenbeheer, dan worden in principe dezelfde regels gehanteerd als bij consumenten.

Het is belangrijk dat u op het juiste moment de juiste handelingen uitvoert. Daarom is het een beter idee om een incassobureau in te schakelen. Wij hebben immers de ervaring en kennis om op de juiste manier om te gaan met uw openstaande vorderingen.

Wat kost het om een incassobureau in te schakelen?

Als u een incassobureau inschakelt worden er extra handelingen uitgevoerd om uw factuur te incasseren. Deze kosten worden door ons in rekening gebracht bij uw klant. Deze kosten komen bovenop de hoofdsom van de factuur. Bij incasso.nl betaalt u geen provisie over deelbetalingen. Dat betekent dat de incassoprocedure voor opdrachtgevers gratis is.

Incassobureau inschakelen als ZZP'er?

Niet betalende opdrachtgevers kunnen voor ZZP'ers een groot probleem zijn. Zeker als de opdrachtgever voor een groot deel van het inkomen zorgt. Onderzoek laat zien dat ZZP'ers het vaak lastig vinden om een opdrachtgever aan een openstaande factuur te herinneren. Incasso.nl heeft een aantal belangrijke voordelen voor ZZP'ers:

  • Professionele en daadkrachtige aanpak om de factuur betaald te krijgen.
  • Respectvol incassostraject met grotere kans op bescherming zakelijke relatie.
  • Grotere kans op betaling. Ruim 90% van de facturen wordt zonder tussenkomst van een rechter opgelost.
incasso-in-3-stappen-1
Home - 5 - Klant case

“Vrijwel al mijn openstaande facturen worden uiteindelijk betaald met incasso.nl!”

"Als ondernemer krijg ik soms te maken met klanten die ook na mijn herinnering niet betalen. Met incasso.nl heb ik een partner die deze facturen wél incasseert en bovendien alle zorg uit handen neemt. Zo kan ik mij volledig focussen op mijn business en weet ik dat het goedkomt."

Edwin van Van den Bergen Afgewerkte Olie.

Profiteer net als Edwin

Regel alles direct online met incasso.nl

Bij incasso.nl kunt u het hele incassotraject online regelen. Van het indienen van de vordering tot het volgen van de actuele status van het dossier. Op die manier is uw incassotraject zo efficiënt mogelijk en kunt u zich focussen op uw core business.

Zo werkt online incasso

online-incasso

Een incassobureau mét of zonder keurmerk?

Als ondernemer wilt u natuurlijk wel een betrouwbaar incassobureau inschakelen. Daarom heeft de NVI een speciaal incassokeurmerk ontwikkeld. Alleen van incassobureaus met dit keurmerk kan met zekerheid worden gezegd dat zij voldoen aan alle strenge eisen voor incassobureaus. Zo weet u zeker dat u samenwerkt met een betrouwbare partner.

Alles over het incassokeurmerk

incasso-keurmerk

Veelgestelde vragen

Bekijk hieronder een aantal veelgestelde vragen over het inschakelen van een incassobedrijf.

Kan ik eenmalig een incassobureau inschakelen?

Ja, natuurlijk! Het maakt niet uit of u regelmatig of slechts een enkele keer een incassoprocedure wilt starten. U kunt uw vordering altijd indienen op incasso.nl.

Vanaf welk bedrag kan ik een incassobureau inschakelen?

Er zijn geen regels over het factuurbedrag als het gaat om het inschakelen van een incassobureau. Dat betekent dat u voor ieder bedrag een incassoprocedure mag starten. Er zijn wél regels over de incassokosten die mogen worden doorberekend. Via de inasso.nl app kunt u elke factuur eenvoudig indienen om te laten incasseren.

Kan ik als particulier een incassotraject starten?

Ja, dat is mogelijk. Al worden de meeste incassotrajecten gestart door een bedrijf. Heeft u als particulier een vordering en wilt u hiervoor een incassobureau inschakelen? Bespreek dan de mogelijkheden door contact op te nemen met een van onze specialisten via 0348-486425.

Kan ik hetzelfde incassobureau inschakelen voor heel Nederland?

Ja, u kunt met incasso.nl uw incassozaken regelen in heel Nederland én het buitenland. Vanuit ons kantoor in Woerden verzorgen wij het hele buitengerechtelijke incassotraject. Zelfs als u uw klant wil laten bezoeken door een mediator kunnen wij u hierbij in heel Nederland helpen met onze eigen mediators. 

Wat betekent No Cure No Pay?

Veel incassobureaus gebruiken de term ‘No Cure No Pay’. Dit betekent overigens niet dat u nooit iets hoeft te betalen. Veel bedrijven hanteren andere regels op het gebied van deelbetalingen en provisies. Bij incasso.nl rekenen we géén provisie op deelbetalingen. Minnelijke incasso is voor u dus gratis. Ontdek hoe onze incassoproducten werken.

Wat is het verschil tussen een incassobureau en een incasso-advocaat?

Voor uw openstaande vorderingen kunt u zowel een incassobureau, als een incasso-advocaat inschakelen. Er zijn best wat verschillen tussen beiden. Bijvoorbeeld op het gebied van toegestane acties, maar ook op het gebied van kosten. Bekijk hier alle verschillen tussen een incassobureau en incasso-advocaat.

Incasso bij bedrijven én consumenten

U kunt voor zowel particuliere als zakelijke klanten een incassobureau inschakelen. Zo heeft Ultimoo met incasso.nl voor allebei een gespecialiseerd traject op maat.

rocket

Innovatiekracht voor beter resultaat

Ons incassotraject bevat de slimste communicatie methodes. Zo kunnen wij uw klant sneller en beter bereiken. Maak direct uw account aan op incasso.nl.

magnifying-glass