Incassobureau inschakelen

Incassobureau inschakelen voor uw openstaande facturen

Wij incasseren het geld waar u recht op hebt.
  • Voorkom hoge kosten voor uw debiteur
  • Incasso.nl is gratis
  • Snel actie, al binnen 1 uur
  • Altijd en overal inzicht

Waarom een incassobureau inschakelen?

Als een rekening na enig aandringen niet wordt voldaan, heeft u de mogelijkeheid om hulp in te schakelen. Een incassobureau is gespecialiseerd in het incasseren van openstaande vorderingen. Met moderne communicatiemiddelen en specialisten die op de hoogte zijn van de laatste wet- en regelgeving, kunnen zij uw debiteur beter bereiken. Dit leidt uiteindelijk tot een hogere incassoscore en betere grip op uw debiteuren.

Bekijk onze incassomogelijkheden

Wanneer mag ik een incassobureau inschakelen?

Of u een incassobureau mag inschakelen hangt af van het type debiteur. Zo zijn er verschillen in regels tussen bedrijven en consumenten. U mag een incassoprocedure bij consumenten starten als wordt voldaan aan alle spelregels van de overheid. Zo moet er eerst een aanmaning worden verstuurd naar uw klant. Daarna moet de debiteur vaak nog minimaal 14 dagen de tijd krijgen om de factuur alsnog te betalen. Blijft de betaling ook dan uit? Dan worden extra incassokosten in rekening gebracht.

Bij bedrijven wordt allereerst gekeken naar de eigen algemene voorwaarden. Hier staan vaak bepalingen in over debiteuren en hoe hiermee moet worden omgegaan. Als er in de voorwaarden niets staat over debiteurenbeheer, dan worden in principe dezelfde regels gehanteerd als bij consumenten.

Het is belangrijk dat u op het juiste moment de juiste handelingen uitvoert. Daarom is het een beter idee om een incassobureau in te schakelen. Wij hebben immers de ervaring en kennis om op de juiste manier om te gaan met uw openstaande vordering.

Wat kost het om een incassobureau in te schakelen?

Als u een incassobureau inschakelt worden er extra handelingen uitgevoerd om uw factuur te incasseren. Deze kosten van deze diensten worden door ons in rekening gebracht bij uw debiteur. Deze komen bovenop de hoofdsom van de factuur. 

Home - 5 - Klant case

“Vrijwel al mijn openstaande facturen worden uiteindelijk betaald!”

"Als ondernemer krijg ik soms te maken met klanten die ook na mijn herinnering niet betalen. Met incasso.nl heb ik een partner die deze facturen wél incasseert en bovendien alle zorg uit handen neemt. Zo kan ik mij volledig focussen op mijn business en weet ik dat het goedkomt."

Edwin van Van den Bergen Afgewerkte Olie.

Profiteer net als Edwin

Regel alles direct online met incasso.nl

Bij incasso.nl kunt u het hele incassotraject online regelen. Van het indienen van de vordering tot het volgen van de actuele status van het dossier. Op die manier is uw incassotraject zo efficiënt mogelijk en kunt u zich focussen op de core business.

Zo werkt online incasso

online-incasso

Incassobureau inschakelen mét of zonder keurmerk?

Als ondernemer wilt u natuurlijk wel een betrouwbaar incassobureau inschakelen. Daarom heeft de NVI een speciaal incassokeurmerk ontwikkeld. Alleen van incassobureaus met dit keurmerk kan met zekerheid worden gesteld dat alle interne en externe procedures voldoen aan alle vastgestelde eisen.

Alles over het incassokeurmerk

incasso-keurmerk

Veelgestelde vragen

Bekijk hieronder een aantal veelgestelde vragen over het inschakelen van een incassobureau.

Kan ik eenmalig een incassobureau inschakelen?

Ja, natuurlijk! Of u nu regelmatig of slechts een enkele keer geconfronteerd wordt met een niet betaalde verkoopfactuur, u kunt uw vordering altijd indienen op incasso.nl. U kunt een gratis account aanmaken op ons online portaal en een vordering indienen wanneer u wilt.

Kan ik als particulier een incassotraject starten?

De meeste incassotrajecten worden gestart door een bedrijf. Heeft u als particulier een vordering en wilt u hiervoor een incassobureau inschakelen? Ontdek dan uw mogelijkheden door contact op te nemen met Ultimoo via 034 849 3611.

Wat betekent No Cure No Pay?

Veel incassobureaus gebruiken de term ‘No Cure No Pay’. Dit betekent overigens niet dat u nooit iets hoeft te betalen. Veel bedrijven hanteren andere regels op het gebied van deelbetalingen en provisies. Bij incasso.nl rekenen we géén provisie. Minnelijke incasso is voor u dus gratis. Ontdek hoe onze incassoproducten werken.

Wat is het verschil tussen een incassobureau en een incasso-advocaat?

Voor uw openstaande vorderingen kunt u zowel een incassobureau als een incasso-advocaat inschakelen. Er zijn best wat verschillen tussen beiden. Bijvoorbeeld op het gebied van toegestane acties, maar ook op het gebied van kosten. Bekijk hier alle verschillen tussen een incassobureau en incasso-advocaat.

Incasso bij bedrijven én consumenten

U kunt voor zowel particuliere als zakelijke klanten een incassobureau inschakelen. Zo heeft Ultimoo voor allebei een gespecialiseerd traject op maat.

rocket

Innovatiekracht voor beter resultaat

Ons incassotraject bevat de slimste communicatie methodes. Zo kunnen wij uw debiteur sneller en beter bereiken.

magnifying-glass