Incasso internationaal

Internationale incasso voor buitenlandse klanten

Profiteer van onze effectieve internationale incassodiensten
 • Wereldwijde dekking
 • Snel indienen via incasso.nl app
 • Incassoscores van 84%
 • Lokale incassospecialisten

Gratis account aanmaken

Heeft u een klant in het buitenland die uw factuur niet betaalt? Dan kan het incasseren van de factuur best uitdagend zijn. Taalbarrières, tijdsverschil, wetgeving, cultuurverschillen en de lange afstand vormen dan flinke obstakels. Gelukkig krijgt u met incasso.nl wel het geld waar u recht op hebt. Met onze wereldwijde dekking van lokale incassospecialisten incasseren wij uw factuur waar ook ter wereld.

Maak uw gratis account aan

De voordelen van internationale incasso bij incasso.nl

De incassospecialisten van incasso.nl hebben al meer dan 25 jaar ervaring met internationale incassozaken. Dankzij deze ervaring weten wij precies hoe we uw klant in een specifiek land moeten aanpakken. Internationale incasso bij incasso.nl heeft dan ook diverse voordelen.

Wereldwijd netwerk van incassopartners

Incasso.nl werkt in alle landen samen met lokale deurwaarders en advocaten. Al deze incassopartners voldoen aan onze strenge eisen. Op die manier kunnen wij onze opdrachtgevers ook in het buitenland een effectieve en efficiënte incasso aanpak garanderen. Bovendien hoeft u zelf niet met onze buitenlandse partner te schakelen. Uw incasso.nl specialist houdt contact met zowel de opdrachtgever als de buitenlandse agent.

incassopartners-wereldwijd

Wetten en regelgeving

​​De wetten en regels op het gebied van incasso verschillen per land of regio. Door te werken met lokale incassospecialisten voldoet onze aanpak altijd aan de lokale spelregels. Door uitgebreide kennis van lokale wetten, weten we bovendien precies welke acties we mogen uitvoeren, bijvoorbeeld op het gebied van beslaglegging.

Lokale gebruiken en taal

​​Naast wetgeving verschillen ook lokale gebruiken, de taal en gewoontes om te communiceren per land. Met een lokale incassopartner wordt een debiteur altijd benaderd op de manier die het best werkt.

Kleiner risico, grotere kans op succes

Doordat de klant de incassokosten moet betalen, loopt u als opdrachtgever een relatief klein risico. Bovendien krijgt u vóór een juridische incassoprocedure duidelijk advies over de slagingskans en mogelijke kosten.

Door te werken met een lokale partner is de kans op een succesvolle incasso in het buitenland vele malen groter. Dit verbetert uw cashflow en helpt u grip te krijgen op openstaande facturen van buitenlandse klanten.

Bovendien wordt uw klant dankzij ons wereldwijde netwerk van incassopartners benaderd door een professionele en betrouwbare partij. Dit vergroot de kans op behoud van de klantrelatie.

Maak uw gratis account aan

Hoe werkt internationale incasso?

Als het u zelf niet lukt om de factuur in het buitenland te incasseren, dan kunt u deze overdragen aan incasso.nl. Met onze daadkrachtige internationale incasso strategie hebben we de afgelopen 25 jaar vele duizenden vorderingen geïncasseerd in het buitenland. Omdat internationale incasso een aantal unieke uitdagingen met zich meebrengt, wijken de te nemen stappen af van incassotrajecten in Nederland.

 1. Stuur uw factuur in via incasso.nl
  Met de incasso.nl app stuurt u uw factuur eenvoudig en snel naar ons toe. Vervolgens herkent de app alle informatie en weten we precies in welk land uw klant zich bevindt. In de app ziet u direct wat de kosten van het incassotraject zijn. Zorg er bij het overdragen voordat u alle relevante documenten en correspondentie met uw klant meestuurt.
 2. Analyse van de facturen
  Voordat het incassotraject gestart kan worden, moet de vordering eerst goed geanalyseerd worden. Zo kijken onze incassospecialisten o.a. naar het desbetreffende land, het type klant, het type factuur, de branche en tal van andere elementen. Indien nodig checken we ook een aantal internationale databases met internationale (krediet) informatie. Uiteindelijk bepaalt de specialist welke incassopartner wordt ingeschakeld.
 3. Selectie van de juiste lokale incassopartner
  Uit ons uitgebreide netwerk van lokale juristen, advocaten en deurwaarders, kiezen wij de beste partner voor uw dossier. Iedere vordering is immers uniek en heeft een andere aanpak nodig. Uw vaste incasso.nl specialist zorgt voor de overdracht naar de buitenlandse agent en het contact tijdens het proces. U kunt de voortgang eenvoudig volgen via de incasso.nl app.
 4. Start van het buitengerechtelijke incassotraject
  In de meeste gevallen wordt gestart met een buitengerechtelijk incassotraject. In deze minnelijke fase wordt geprobeerd om de klant zonder tussenkomst van een rechter te laten betalen. Het doel is dat de klant het factuurbedrag mét de extra incassokosten betaalt. In dat geval kost het incassotraject de opdrachtgever namelijk niets.
 5. Juridische procedure bij uitblijven betaling
  In meer dan 90% van de gevallen wordt de betalingsachterstand zonder tussenkomst van de rechter opgelost. Als de factuur in de minnelijke incassofase niet betaald wordt, kunnen juridische stappen nodig zijn. Uw incassospecialist zal vooraf een gedegen advies geven over de eventuele kosten en kans van slagen van de juridische procedure. Zo komt u nooit voor vervelende verrassingen te staan. Samen met lokale juristen, advocaten en deurwaarders wordt de klant voor de rechter gedaagd om vervolgens bijvoorbeeld beslag te laten leggen. Zo krijgt u alsnog betaald.
 6. De vordering wordt geïncasseerd
  Op het moment dat uw klant de factuur betaalt, maken wij het bedrag binnen 72 uur over naar uw bankrekening. Vervolgens wordt het dossier afgesloten.

Maak uw gratis account aan

Incasso buitenland - 4 - Heeft u vragen?

Heeft u vragen over incasso in het buitenland?

Het is logisch dat u vragen heeft over incassoprocedures in het buitenland. Wij staan u graag te woord om u hierbij te helpen. Beschrijf de situatie en onze incassospecialisten geven een advies voor uw specifieke situatie. 

Start een online chat of bel naar 0348-782082.

Wat kost internationale incasso?

Omdat een incassotraject in het buitenland vaak anders werkt dan een Nederlandse incassoprocedure, zijn ook de spelregels iets anders. Zo zijn er bij incasso.nl een aantal zaken waar je rekening mee moet houden.

 • U betaalt vooraf een vast bedrag aan dossierkosten.
 • U betaalt provisie over geïncasseerde bedragen*.
 • Er geldt een minimale hoofdsom voor de factuur.

*) Op het moment dat de klant de gehele vordering betaalt, worden bovenstaande kosten en provisies verrekend. De incassoprocedure kost u als opdrachtgever dan helemaal niets.

Heeft u vragen over een niet betalende klant in het buitenland? Of wilt u sparren over uw specifieke situatie? Neem dan geheel vrijblijvend contact op met een van onze incassospecialisten via 0348-782082. Zij zullen u deskundig advies geven over de mogelijkheden en slagingskans.

Maak uw gratis account aan

Veelgestelde vragen over internationale incasso

Hoe lang duurt een incassoprocedure in het buitenland?

De lengte van een incassotraject in het buitenland wordt door verschillende factoren bepaald. Allereerst speelt het land waar de klant (debiteur) woont een grote rol. De afstand, gebruiken, cultuur en het rechtssysteem van het desbetreffende land bepalen in grote mate de aanpak van de incassoprocedure. Daarnaast speelt het incassodossier zelf natuurlijk een grote rol in de lengte van het incassotraject. Als er geen bijzonderheden zijn, wordt de betalingsachterstand vaak zonder tussenkomst van een rechter opgelost. 

Als de klant het niet eens is met de vordering en er sprake is van een betwisting, kan het incassotraject langer duren. Vaak is een juridische procedure nodig om de schuld in te lossen. Uiteraard krijgt u vooraf van uw incasso.nl specialist deskundig advies over de mogelijkheden, slagingskans en kosten van een gerechtelijke incassoprocedure in het buitenland.

 

Welke documenten zijn nodig voor een internationaal incassotraject?

Het is aan te raden om alle bewijsmiddelen te overleggen die uw vordering ondersteunen. 

Denk hierbij in ieder geval aan de volgende zaken:

 • Factuur
 • Contract en overeenkomsten
 • Betalingsherinneringen
 • Algemene voorwaarden
 • Correspondentie (e-mails etc.)

Hoe meer bewijzen en ondersteunende documenten wij van u ontvangen, hoe sterker uw positie is. 

Geldt No Cure No Pay ook voor internationale incasso?

Nee, voor internationale incasso gelden andere spelregels bij incasso.nl. Omdat het incasseren van een factuur in het buitenland intensiever is dan een factuur in Nederland, werken we met vaste dossierkosten. Alle landen van de wereld zijn onderverdeeld in 3 groepen. Voor iedere groep geldt een minimaal factuurbedrag en een vast bedrag aan dossierkosten. 

Als de klant uiteindelijk de hele vordering betaalt, worden de dossierkosten verrekend met de incassokosten.

Wat is het voordeel van een internationaal incassotraject vanuit Nederland?

Bij incasso.nl werken we overal ter wereld met lokale incassospecialisten. Het voordeel hiervan is dat u kunt profiteren van lokale kennis van incassozaken en toch maar één centraal aanspreekpunt bij incasso.nl heeft. Op die manier voorkomt u uitdagingen met tijdverschil of taalbarrières en blijft u toch altijd op de hoogte.

Kies voor kwaliteit bij uw buitenlandse incasso

Incasso.nl is powered by Ultimoo Incasso. Ultimoo is houder van het officiële incassokeurmerk van de NVI. Alleen incassobureaus die voldoen aan de strenge eisen van het normenkader krijgen dit keurmerk. Bij het selecteren van onze incassopartners in het buitenland kijken wij naar dezelfde eisen. Zo weet u zeker dat uw incassozaak in het buitenland bij ons in goede handen is.

Alles over het incassokeurmerk

incasso-keurmerk

Starten vanuit de incasso.nl app

Wilt u een online incassotraject starten in het buitenland? Stuur uw factuur eenvoudig door via de incasso.nl app.  

rocket

Deskundig incasso advies

Wilt u vooraf advies van een van onze incasso specialisten? Open een chat of bel naar 0348-782082.

magnifying-glass