Weer malafide gerechtsdeurwaarders met dreigende telefoontjes

Weer malafide gerechtsdeurwaarders met dreigende telefoontjes 27 september 2016

De Fraudehelpdesk waarschuwt voor nep-deurwaarders. De instantie heeft gisteren verschillende klachten ontvangen van personen die telefonisch onder druk zijn gezet door lieden die zich voordeden als gerechtsdeurwaarder. Let dus op als je telefonisch benaderd wordt door een dergelijk persoon!

Zogenaamd zouden de betrokkenen nog een schuld hebben openstaan bij een bedrijf. Ze worden vervolgens op dringende toon verzocht dit te betalen. Daarbij komt nog een bedrag van zo’n € 1.800,- aan 'proceskosten'. Als dit geld direct wordt betaald, dan zou een rechtszaak worden voorkomen en krijgt de gedupeerde de proceskosten teruggestort. Dat is althans de belofte van de beller. Trap hier echter niet in!

Eerdere slachtoffers

Het gebeurt vaker dat malafide partijen zich voordoen als gerechtsdeurwaarder en mensen onder druk zetten een betaling te doen. Ze geven het slachtoffer niet de kans rustig na te denken, waardoor ze toch tot betaling overgaan. Doe dit niet, want het geld moet je als verloren beschouwen. 
Hoewel de Fraudehelpdesk slechts een paar van deze meldingen heeft ontvangen, is een waarschuwing toch op z’n plaats. In het verleden is het vaker gebleken dat dit soort bel-acties plotseling opduiken en in korte tijd meerdere slachtoffers eisen.

Opgelicht?! heeft vaker gewaarschuwd voor deze oplichtingstruc. Wil je meer weten over de nep-deurwaarders, bekijk dan de uitzending die wij hierover maakten.