Ultimoo bezoekt debiteuren weer

Ultimoo bezoekt debiteuren weer 25 mei 2020

 

De Corona maatregelen zijn iets versoepeld en dat betekent dat wij, met inachtneming van de RIVM-adviezen, ook weer debiteuren bezoeken. Onze mediators zoeken op locatie actief de dialoog om voor de nog openstaande vordering een oplossing te vinden. Dit betekent dat de mediators letterlijk bij uw debiteur aan de keukentafel gaan zitten, om samen tot een oplossing te komen. Wij hebben ervaren dat door deze aanpak het wederzijds begrip vergroot wordt en dat dit veelal leidt tot betaling van de vordering. Dat laatste is uiteraard het doel. De mediators zijn volledig op de hoogte van het dossier, uitgerust met tablet en PIN en zijn gemachtigd om direct een betaalafspraak te maken of de vordering af te wikkelen middels een betaling. Lukt dat niet, dan zullen zij zo veel mogelijk informatie verzamelen om een goede beslissing te kunnen nemen over te ondernemen vervolgacties. We merken dat zeker nu de persoonlijke aandacht door debiteuren wordt gewaardeerd

Wat kunt u verwachten?

U ontvangt na afloop van het bezoek een gedetailleerd bezoekrapport waarin een uiteenzetting wordt gegeven van hetgeen is aangetroffen door de mediator op locatie. Het rapport geeft de (persoonlijke) achtergronden weer van debiteur, de schouwing van de locatie met foto’s, de gemaakte (betaal)afspraken en een advisering over de volgende stappen in het incassoproces. Dit rapport ontvangt u per e-mail en is tevens op dossier niveau zichtbaar in ons klantenportaal.

Speciale Corona voorzorgsmaatregelen

Wij kunnen ons voorstellen dat u, gezien de uitzonderlijke situatie waarin we ons bevinden, twijfels heeft bij het inzetten van dit zeer persoonlijke middel. U kunt er zeker van zijn dat wij dit met de grootste zorg doen. Daarom hanteren we de volgende voorzorgsmaatregelen:

 • Heeft een van onze medewerkers verkoudheidsklachten, zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest of verhoging tot 38 graden Celsius: dan blijft men thuis om uit te zieken en laat zich vanaf 1 juni ook testen;

 • Heeft een huisgenoot van een medewerker verkoudheidsklachten en koorts (38 graden Celsius of hoger) en/of benauwdheid: dan blijft men thuis.

 • Onze huisbezoekers zijn uitgerust met mondmasker, handschoenen, desinfecterende handgel en desinfecterende schoonmaak doekjes welke zij afhankelijk van de situatie die zich voordoet kunnen en/of moeten gebruiken;

 • Wij houden 1,5 meter afstand van elkaar. Op straat en ook bij de debiteur;

 • Het handen geven slaan wij over en dit leggen wij de klant/debiteur ook uit;

 • Onze huisbezoekers proberen niet met hun handen aan het gezicht te komen;

 • Elke keer dat onze huisbezoekers in hun auto stappen, reinigen ze hun handen met desinfecterende handgel;

 • Onze huisbezoekers hoesten en niezen in de binnenkant van hun elleboog en gebruiken papieren wegwerp zakdoekjes

 • Wij bezoeken geen adressen waar veel (kwetsbare) mensen bij elkaar komen, zoals bijvoorbeeld een bejaardentehuis;

 • Wij bezoeken geen kwetsbare oudere debiteuren. Indien de debiteur geboren is voor 01-04-1951 zullen wij niet aanbellen maar slechts een bezoekkaart in de brievenbus achterlaten.
  • Indien wij twijfelen of het verstandig is om aan te bellen, of als een geboortedatum ontbreekt, dan zullen we eerst met u overleggen en anders een bezoekkaart in de brievenbus achterlaten.

  • Op de envelop van de bezoekkaart van de adressen waar we niet aanbellen plakken wij een sticker met daarop de volgende tekst: Om verspreiding van het Coronavirus te voorkomen heb ik niet bij u aangebeld. Ik vraag u om zo spoedig mogelijk contact met mij op te nemen.

  • Voordat wij een klant/debiteur de digitale documenten op onze tablet laten ondertekenen, maken wij de tablet schoon met een desinfecterend doekje en dit herhalen we na het ondertekenen. Wanneer de klant dit niet wenselijk vindt zullen wij de documenten namens de klant/debiteur ondertekenen en hiervan een opmerking maken in de bevestigingsmail die wij ter plaatse verzenden; 

  • Onze pinautomaat zullen wij voor en na het gebruik schoonmaken met een desinfecterend doekje. Wij nemen geen contant geld aan. Indien gewenst zullen wij een Mail to Pay betaallink naar de debiteur toesturen en de betaling monitoren.

Bron: Ultimoo Field Collections