Schuldenaren opgelicht door deurwaardersbedrijf BSR

Schuldenaren opgelicht door deurwaardersbedrijf BSR 18 januari 2017

Het failliete incassobureau BSR heeft volgens De Telegraaf jarenlang duizenden schuldenaren opgelicht. Het grote gerechtsdeurwaarderskantoor, met vestigingen in Den Haag en Rotterdam, zou voor tonnen te veel in rekening hebben gebracht.

De krant meldt dat op basis van onderzoek door het Bureau Financieel Toezicht (BFT). Daaruit blijkt dat mensen met schulden dubbele kosten moesten betalen, bijvoorbeeld voor beslagleggingen. Het deurwaardersbedrijf incasseerde onder meer achterstallige premies voor zorgverzekeraars en openstaande rekeningen voor thuiswinkelbedrijven.

De tonnen zouden zijn gebruikt om BSR, tevergeefs, overeind te houden. Het bedrijf kampte met een miljoenentekort en werd eind december failliet verklaard. Bij het bedrijf waren meer dan 75 medewerkers in dienst.

'Onderzoek rammelt'

De oplichtingspraktijken kwamen gisteren aan bod bij de tuchtrechter, schrijft De Telegraaf. Een aantal deurwaarders van het bedrijf moest zich verantwoorden. Volgens een advocaat van een van hen rammelt het onderzoek van BFT aan alle kanten. Het faillissement zou volledig toe te schrijven zijn aan de directie van BSR.

Bron: telegraaf, via NOS.nl