Meer dan 8 miljard euro aan betalingsachterstanden bij 4 grote banken

Meer dan 8 miljard euro aan betalingsachterstanden bij 4 grote banken 15 maart 2014

 ING wil dit jaar flink meer klanten met een hypotheek gaan benaderen om te voorkomen dat zij te maken krijgen met een betalingsachterstand. 

Op basis van een risico-inschatting zal de bank met bijna 40.000 klanten telefonisch of via de mail contact opnemen. Vorig jaar werden nog 27.500 klanten benaderd, maakte ING zaterdag bekend. Als gevolg van de toegenomen werkloosheid en aanhoudende economische malaise heeft de bank de laatste tijd meer te maken met betalingsproblemen in de hypotheekportefeuille.  Eind vorig jaar was bij 1,9 procent van de circa 600.000 hypotheken sprake van een betalingsachterstand. In 2011 was dat nog 1 procent. Bij 1,2 procent van de hypotheken betreft de achterstand inmiddels meer dan negentig dagen.

Risico

Van klanten die preventief worden benaderd is niet zeker dat zij in de problemen komen, maar zij voldoen wel aan een bepaald risicoprofiel, aldus Dennis Noordervliet, directeur marketing hypotheken bij ING. ''Een op de vier klanten wenst op basis van het contact een adviesgesprek'', zegt hij. Bij zo'n gesprek kunnen dan verschillende oplossingen worden besproken, bijvoorbeeld een tussentijdse rentemiddeling om de maandlasten omlaag te brengen of een rentepauze waarbij de rente tijdelijk niet wordt betaald.

De andere 3 grote banken melden het volgende:

SNS Reaal, bij deze bank liepen de leningen in de hypotheekportefeuille met een betalingsachterstand van meer dan 90 dagen vorig jaar op tot 1.2 miljard. De Rabobank had in 2013 voor 2.6 miljard euro uitstaan bij klanten met een betalingsachterstand op hun hypotheek. Van hen heeft 0.8 procent een achterstand langer dan 90 dagen. Bij ABN Amro groeide de totale betalingsachterstand eind vorig jaar naar 1.7 miljard euro in totaal heeft nu 0.9 procent van de 900.000 klanten een betalingsachterstand van meer dan 90 dagen.

 

Bron: ANP