Corona maatregelen Ultimoo

Corona maatregelen Ultimoo 13 maart 2020

Update woensdag 18 maart 2020: Na de door de regering aangekondigde ondersteuningsmaatregelen hebben we onze aanpak niet aangepast. Dat wat we reeds hebben ingezet en aangepast is vooralsnog voor ons de juiste weg. Juist de overheidssteun moedigt ons aan om de bewaker te blijven van de liquiditeit van onze klanten en daar gaan we op volle kracht mee door. Juist nu is een adequaat debiteurenbeheer van groot belang.

Update maandag 16 maart 2020: Bovenop de maatregelen die Ultimoo afgelopen vrijdag al heeft genomen hebben we voor onze medewerkers met kinderen geregeld dat zijn thuis kunnen werken indien nodig. Nu de rechtbanken hebben besloten ook te sluiten zullen we onze deurwaarders alleen in uitzonderlijke gevallen dagvaardingen laten uitbrengen en zijn we in de getroffen branches sowieso nog meer dan anders terughoudend bij het inzetten van kostenverhogende maatregelen. Onze medewerkers hebben de instructie om daar waar nodig rekening te houden met financiele problemen als gevolg van deze crisis. Als we hebben kunnen vaststellen dat volledige betaling nu niet mogelijk is dan zullen we ons terughoudend opstellen en een (tijdelijke) betalingsregeling aangaan die wel past. 

Vrijdag 13 maart 2020: Ook Ultimoo ontkomt niet aan het nemen van maatregelen rondom Corona. Gelukkig is onze technische infrastructuur zo opgezet dat het voor ons niet moeilijk is om voor het grootste deel om te schakelen naar thuiswerken. Dat hebben we voor veel functies dan ook per direct ingezet. De telefonische bereikbaarheid houden we zo hoog mogelijk maar het kan zijn dat door de technische omleidingen het verkrijgen van verbinding wat langer duurt. Vooralsnog kunnen alle processen doorgang vinden, wellicht met wat vertraging maar er zijn geen redenen om ons werk neer te leggen. Ook onze buitendienst loopt nog door en houdt extra rekening met de hygiene regels. Mocht u in onze dienstverlening wat vertraging ervaren dan verzoeken wij u vriendelijk daar wat geduld mee te hebben. Deze maatregelen houden we vooralsnog aan tot 1 april 2020. Uiteraard volgen we de berichtgeving en zullen we de adviezen van het RIVM opvolgen. Heeft u vragen dan kunt u die natuurlijk aan ons voorleggen.

Ultimoo Group
Arjan Stigter