Arnhemse (23) dieper in schulden door corrupte bewindvoerder

Arnhemse (23) dieper in schulden door corrupte bewindvoerder 25 augustus 2016

De huur was al maanden niet betaald, afsluiting van elektriciteit werd ternauwernood voorkomen en de aanmaningen stapelden zich op. Loan begreep er niks van. Ze had toch een bewindvoerder in Nijmegen die haar rekeningen betaalde?

De 23-jarige Arnhemse werd het slachtoffer van een corrupte bewindvoerder. De 40-jarige hulpverleenster uit Nijmegen werd onlangs opgepakt. Ze wordt verdacht geld van haar klanten te hebben verduisterd.

Loan kwam in 2013 onder de hoede van de bewindvoerder, nadat ze was doorverwezen door een Nijmeegse jeugdhulpinstantie. Loan was 20.

Schulden
Thuis in Ulft escaleerde de situatie. Ze vertrok, zwierf wat rond en betrok in Nijmegen een kamer. Dure telefoonabonnementen en andere rekeningen evenals aanmaningen bleven onbetaald. „Mijn schulden liepen hard op”, zegt Loan. Van haar bewindvoerder ontving ze 50 euro leefgeld per week Het werd drie jaar doorbijten, zo werd haar verteld. „Op mijn 23ste zou ik schuldenvrij zijn.”

Problemen
De problemen zijn nog lang niet opgelost voor Loan. De Arnhemse is alleen maar dieper in de problemen gekomen door de bewindvoerder. „Mijn bewindvoerder heeft me duizenden euro's afgetroggeld. Ik heb niet minder schulden, maar juist meer. Ik heb aangifte gedaan. Ik ben blij dat de politie heeft ingegrepen en dat zij geen nieuwe slachtoffers kan maken. Zit ze vast? Goed zo!”

Loan is voorlopig nog niet vaan haar problemen verlost. „Dit gaat nog eens zeker drie jaar duren. Ik heb een nieuwe bewindvoerder. Binnenkort is er een zitting om uitzetting te voorkomen. Ik hoop dat dat lukt.”

Lees het hele verhaal van Loan in De Gelderlander van 25 augustus, ook online te vinden in onze e-paper.